Oluś to pogodny i uśmiechnięty 5-latek. Uwielbia liczyć i rysować; kocha swoje maskotki pandy. Zanim skończył 2 lata zachowania naszego synka zaczęły nas niepokoić. Otrzymaliśmy oficjalną diagnozę - autyzm dziecięcy. Od tamtego momentu nasz świat stanął na głowie.

Oluś ma większość zachowań ze spectrum autyzmu, trudno mu zrozumieć otoczenie, nie potrafi nawiązywać relacji z rówieśnikami, boi się nowych rzeczy i miejsc, ma problemy ze swobodną mową, wykazuje dużą nadpobudliwość ruchową, wszystko stara się porządkować według cyfr i własnych schematów. Ze względu na nietolerancje pokarmowe potrzebuje ścisłej diety, ma również zaburzenia integracji sensorycznej. Olek wciąż jest pod opieką przedszkola terapeutycznego, potrzebuje dodatkowej terapii SI.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DĘBOWCZYK,11965 pomagacie Państwo Olusiowi w codziennym funkcjonowaniu, leczeniu i rehabilitacji.