• 1
  • 3
  • 4
  • 5

Jak powinny wyglądać materiały przesłane do Fundacji AVALON w celu wykonania ulotki informacyjnej?

Do wykonania projektu spersonalizowanych ulotek oraz do zamieszczenia profilu Podopiecznego na stronie internetowej Fundacji AVALON potrzebujemy tekstu oraz zdjęcia, które należy przesłać mailowo na adres: [email protected]

Jakie powinno być zdjęcie?

Umieszczenie zdjęcia nie jest obowiązkowe, ale zdecydowanie poprawia efekt apelowania. Może to być dowolne zdjęcie, najlepiej takie, z którym Podopieczny będzie czuł się dobrze. Przesłane zdjęcie powinno być ostre i wyraźne, ponadto układ zdjęcia powinien pozwolić na przycięcie go w kwadrat (400x400pics).

Jak napisać prawidłowo tekst ulotki?

Posługuj się prawdą – wszystkie informację zawarte w ulotce muszą być zgodne ze stanem faktycznym, nie można wprowadzać ewentualnych darczyńców w błąd. Fundacja poprosi o dokumenty potwierdzające informację, co do których nie ma pewności lub brak potwierdzenia w dokumentach przesłanych do założenia subkonta.

Nie rozpisuj się – pisz krótko, jasno bez skomplikowanych medycznych nazw zabiegów, leków etc. Ulotki mają format A5, więc miejsce na treść jest ograniczone ( ok. 650 znaków ze spacjami)

Unikaj podawania konkretnych kwot – leków, turnusów, terapii etc. Darczyńca może poprosić o dokument, który potwierdzi wysokość ponoszonych kosztów związanych z leczeniem.

Bazuj na pozytywnych emocjach, chwal się – pisz o swoich pasjach, sukcesach i motywacjach. Pokaż, że można Cię w tym wesprzeć.

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a