SEKSON Monika

SEKSON to projekt, którego celem jest obalanie mitów związanych z seksualnością i rodzicielstwem Osób z Niepełnosprawnością. Zależy nam, żeby tematyka seksualności OzN przestała być postrzegana jako tabu, by wiedza w tym obszarze stała się powszechna również w Polsce. Chcemy poszerzenia społecznej debaty na temat dostępności i potrzeb związanych z rehabilitacją ginekologiczną i urologiczną Osób z Niepełnosprawnością.

SEKSON ukasz

Ważnym wydarzeniem organizowanym w ramach projektu jest dwudniowa konferencja, która jest okazją do spotkania z ekspertami z dziedziny seksuologii, psychologii, fizjoterapii, ginekologii i położnictwa oraz urologii. W konferencji biorą udział przedstawiciele organizacji działających na rzecz Osób z Niepełnosprawnością, a także rodzice i partnerzy osób z niepełnosprawnością, tak aby mieli możliwość subiektywnego opowiedzenia innym jakie trudy napotykają w codziennym życiu.

SEKSON SLiAR

Dodatkowo w ramach projektu powstaje platforma edukacyjna, której celem jest poszerzanie wiedzy na temat seksualności i rodzicielstwa Osób z Niepełnosprawnością. Znajdzie się tam również mapę dostępności. Po więcej informacji zapraszamy na stronę: www.sekson.pl

SEKSON plakat

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a