Cześć, nazywam się Zuzia i mam 5 lat. Urodziłam się zdrową dziewczynką i nic nie zapowiadało, że będę musiała zmagać się z wieloma problemami zdrowotnymi.

Choruje na padaczkę samoistną (ogniskowa) (częściowa), przykurcze ścięgien Achillesa, niedomykalność zastawki trójdzielnej i szmery na serduszku, wybiórczość pokarmową, małogłowie, wady wzroku (zez, astygmatyzm, dodatkowe echa w KCSZ), jestem mniejsza niż moim rówieśnicy, ponieważ mam niedobór hormonu wzrostu. Do tego potrzebuje stałej rehabilitacji i opieki terapeutów żebym mogła prawidłowo funkcjonować. Mimo wszystko jestem wesołą, bardzo energiczną i otwartą dziewczynką. Nie bądź obojętny i pomóż mi w walce o moje lepsze jutro.

POMÓŻ ZUZI BYĆ BARDZIEJ SAMODZIELNĄ

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KACZMARCZYK, 14780 pomagacie Zuzi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o lepsze jutro.