Mam na imię Zuzia i mam 5 lat. Urodziłam się jako zdrowa dziewczynka, według lekarzy i nic nie zapowiadało, że będę musiała zmagać się z wieloma problemami zdrowotnymi.

Choruję na padaczkę samoistną (ogniskową) (częściową), niedomykalność zastawki trójdzielnej i szmery na serduszku, zaburzenia odżywiania, wadę wzroku (zez, astygmatyzm, dodatkowe echa w KCSZ), całościowe zaburzenia rozwoju - autyzm. W marcu 2021 badanie MR mózgu wykazało zmiany poniedotleniowo-poniedokrwienne z okresu okołoporodowego, torbiele/przestrzenie płynowe na migdałkach. W październiku otrzymałam wynik badań WES , mam rzadka wadę genetyczną, która jeszcze nie została opisana. Potrzebuję stałej rehabilitacji i opieki terapeutów, żebym mogła prawidłowo funkcjonować. Mimo wszystko jestem wesołą, bardzo energiczną dziewczynką.

POMÓŻ ZUZI BYĆ BARDZIEJ SAMODZIELNĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KACZMARCZYK, 14780 pomagasz Zuzi w codziennych zmaganiach i walce o lepsze jutro. Za każdą pomoc bardzo Dziękujemy - rodzice Zuzi.

Odsłony: 1927

Wesprzyj działania Fundacji Avalon