Zosia ma 5 lat. Jest radosną, pełną życia ale też lęków i nadwrażliwości dziewczynką. Niestety nie rozwija się prawidłowo, a każda umiejętność musi być starannie wypracowana. Upośledzenie umysłowe oraz brak pełnej sprawności ruchowej sprawiły, że od 3 miesiąca życia musi być nieustannie rehabilitowana. Zosi potrzebne jest stałe wsparcie licznych terapeutów - fizjoterapeuty, terapeuty Integracji Sensorycznej, logopedy, pedagoga, psychiatry. Bardzo pomagają jej również zajęcia hipoterapii oraz basen. Będziemy wdzięczni za Państwa wsparcie, które pomoże nam zapewnić jej jak najlepsze warunki do dalszego rozwoju, tak aby w przyszłości była w miarę możliwości samodzielna i aby mogła bez ograniczeń, które ma teraz bawić się z rówieśnikami.   Ewa i Karol Soczewka, rodzice Zosi

POMÓŻ ZOSI W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Soczewka, 8239 pomagacie Państwo Zosi w walce o sprawność oraz w codziennych zmaganiach.

Ewa i Karol Soczewka, rodzice Zosi