Na imię mi Zosia – jestem dzielną Królewną Śmieszką! Choć mam dopiero 5 lat, każdego dnia dzielnie walczę o swoją samodzielność – mam sporo przeszkód do pokonania: genetyczną wadę wzroku, słuchu, narządu ruchu i równowagi oraz dróg oddechowych.

Moje dzieciństwo nie jest tak beztroskie, jak chcieliby tego moi Rodzice – codziennie napotykam na trudności, jednak nie poddaję się: wytrwale współpracuję z lekarzami, rehabilitantami i terapeutami w walce, której stawką jest moje zdrowie. Dzięki Twojej pomocy mogę brać udział w kosztownych turnusach rehabilitacyjnych oraz terapiach stacjonarnych – ciężko pracuję, żeby dogonić rówieśników! Z całego serca dziękuję, że pomagasz mi podołać wymaganiom codzienności wypełnionej różnego rodzaju leczeniem i rehabilitacją.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SIDOR,6692 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.