Mam na imię Zosia. Choruję na nieuleczalną chorobę – na cukrzycę typu 1.

Jest to choroba, na którą jedynym lekarstwem jest insulina. Moja trzustka jest jej całkowicie pozbawiona – muszę ją sobie podawać za pomocą pompy insulinowej. Do każdego posiłku, do każdego za wysokiego cukru, który zmienia się w każdej minucie mojego życia.. Mierzę go z paluszka 12 -16 razy w ciągu doby. Wiem, że muszę dbać o swoje poziomy glikemii już zawsze, bo inaczej mogą dołączyć również inne choroby, jak choroby oczu, serca, nerek.. A ja chciałabym żyć jak najdłużej, bawić, uczyć się i śmiać jak inne dzieci!

Proszę, pomóż mi w codziennym życiu.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Samborska, 6019 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą i codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję, Zosia