U naszej Zosi tuż po jej piątych urodzinach został zdiagnozowany złośliwy nowotwór mózgu. Po wycięciu guza okazało się że jest to  medulloblastoma - najwyższy stopień złośliwości (WHO G4).Zosia po operacji  nie mówiła, nie chodziła i nie otwierała oczu. Mimo ciężkiego stanu, prawie natychmiast, konieczne było rozpoczęcie agresywnej chemioterapii. Przed nami wyczerpująca, wielotygodniowa radioterapia a następnie rok kolejnych chemii.Leczenie  wywołuje nieodwracalne zmiany w  organizmie, łącznie z uszkodzeniami neurologicznymi, niedowładami, utratą słuchu i powikłaniami hormonalnymi. Dzięki intensywnej rehabilitacji stan Zosi poprawia się, ale równolegle bardzo boleśnie odczuwamy skutki kolejnych sesji chemioterapii, które z czasem będą się wzmagały.W  chwili obecnej Zosia wymaga  dwudziestoczterogodzinnej uwagi i ciągłej opieki onkologa, neurologa, psychologa, logopedy i fizjoterapeuty.  Przekazując darowiznę lub 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Paszkowska, 6834 pomagacie Państwo Zosi w walce z chorobą i powrocie do normalnego życia.

WSPOMÓŻ ZOSIĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując darowiznę lub 1% podatku Fundacji AVALON z dopiskiem Paszkowska, 6834 pomagacie Państwo Zosi w walce z chorobą i powrocie do normalnego życia.