Szanowni Państwo! Nazywam się Zofia Krzywdzińska. Od wielu lat choruję na stwardnienie rozsiane. Istotą procesu chorobowego jest wielomiejscowe (rozsiane) nieodwracalne uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego. W związku z osłabieniem rąk, nóg oraz zaburzeniami równowagi obecnie poruszam się na wózku inwalidzkim. SM jest chorobą przewlekłą i nieuleczalną.W celu złagodzenia niszczącego działania choroby wskazana jest rehabilitacja oraz przyjmowanie leków objawowych. Koszty rehabilitacji są dość wysokie tym bardziej, że zajęcia powinny odbywać się w domu z uwagi na moje trudności w poruszaniu się. Oprócz stwardnienia wykryto u mnie złośliwego raka piersi jestem po amputacji piersi, wyniszczającej chemioterapii i naświetleniach.Mimo choroby walczę o to, by każdy kolejny dzień nie był gorszy od poprzedniego.  Z góry dziękuję za pomoc.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Krzywdzińska, 6885 pomagacie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.

Z góry dziękuję za pomoc.