Cześć!  Mam SM - ale nie chcę, aby to SM miało mnie...

Cześć!  Mam SM - ale nie chcę, aby to SM miało mnie!SM (stwardnienie rozsiane) - to choroba autoimmunologiczna, na którą jeszcze nikt nie znalazł lekarstwa.Od kilku lat prowadzę,  coraz mniej wyrównaną walkę z chorobą, która coraz bardziej upośledza moje nogi i istotnie utrudnia codzienne funkcjonowanie. Jeszcze 2 lata temu przejechanie 60 km na rowerze było niewielkim wyzwaniem, dzisiaj pokonanie 100m to wyczyn na poziomie maratonu.Koszty rehabilitacji, sprzętu, dostosowania domowych urządzeń, likwidacja schodów, już dawno przekroczyły możliwości domowego budżetu.Nie chcę się poddać i aby dłużej, i mocniej walczyć potrzebna jest mi Wasza pomoc.Bardzo dziękuję!

WSPOMÓŻ MNIE W NIERÓWNEJ WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kowalczyk, 8288 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz w codziennym funkcjonowaniu.