Zofia Jędrzejewska

Mam na imię Zosia. Mam 25 lat. Choruję na toczeń rumieniowaty układowy (SLE) od ponad 3 lat, ponadto w wieku 22 lat przeszłam dwie operacje kręgosłupa. Moją pasją były konie i z nimi wiązałam przyszłość – miałam je rehabilitować. Los sprawił, że teraz sama potrzebuję rehabilitacji… Toczeń to przewlekła i nieuleczalna, ciężka choroba autoimmunologiczna atakująca cały organizm. U mnie choroba najmocniej zaatakowała układ nerwowy. Poza tym m.in. stawy, mięśnie. Moja postać tocznia jest rzadka, co utrudnia leczenie. Mam niedowład kończyn, neuropatię, uszkodzone nerwy kręgosłupa, zaburzenia widzenia, pęcherz neurogenny. Cierpię na bardzo silne bóle neuropatyczne (spowodowane uszkodzeniem nerwów). Mimo silnych opioidów ból towarzyszy mi codziennie. Cierpię także na miopatię- objawia się to męczliwością i bólem mięśni. W 2015r. przeszłam półroczną chemioterapię. Poruszam się o kulach, w ortezach, czasem na wózku. Potrzebuję intensywnej rehabilitacji. Szansę na leczenie znalazłam za granicą- w Polsce nie potrafiono mi pomóc, a z kręgosłupem popełniono nieodwracalne błędy... Zbieram fundusze na diagnostykę/leczenie za granicą oraz operację poprawkową kręgosłupa. Druga operacja to szansa na zmniejszenie mojego bólu przez wszczepienie neurostymulatora/pompy do rdzenia kręgowego. Koszty będą ogromne… Moim marzeniem jest- mimo choroby- wrócić na ile się da do normalności. Barierą są pieniądze. Dzięki Państwu ta bariera może stać się do przeskoczenia i otworzyć przede mną drzwi do normalności. Dać większe możliwości leczenia, rehabilitacji. Dlatego pozwalam sobie prosić o każde, nawet najmniejsze wsparcie, za które będę ogromnie wdzięczna! Serdecznie dziękuję za okazaną pomoc!

POMÓŻ MI W WALCE O NORMALNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jędrzejewska, 4928 pomagasz mi w codziennych trudach, dajesz szansę na lepsze leczenie i lepsze jutro.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<