"Ludzie są jak witraże. Lśnią i błyszczą, gdy słońce roztacza swój blask, lecz gdy zapada mrok ich prawdziwe piękno ujawnia się jedynie, gdy iskrzy w nich wewnętrzne światło." A. Kübler¬Ross

W marcu 2019 minie rok, tamten dzień jednak pamiętamy, jakby to było wczoraj. Tego dnia wieczorem, już po przyjęciu na oddział neurochirurgii, Zosieńka uściskała nas mówiąc “Kocham Was bardzo”. Słowa te zabrałyśmy ze sobą, odtwarzałyśmy przez kolejne miesiące czekając, aż usłyszymy je ponownie. Nadal czekamy. Każdego dnia i nocy walczymy i nie poddamy się, lecz do walki zwłaszcza tak ciężkiej jak rekonwalescencja po operacji guza mózgu, potrzebne są środki. Twoja pomoc jest nieoceniona.

POMÓŻ ZOSI W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Błaszczak, 9996 pomagasz Zosieńce Błaszczak (d. Sarnecka) w powrocie do zdrowia i codziennym funkcjonowaniu.