Jestem kolarzem, (nie)pełnosprawnym członkiem kadry narodowej reprezentującym Polskę w zawodach szosowych i torowych w ramach para-kolarskich Mistrzostw Świata, Pucharów Świata a także Europy.

W 1997 roku miałem wypadek samochodowy. Skutek tamtego wypadku do dziś trwa - moje leczenie i rehabilitacja. Dawno przestałem już liczyć miesiące, które spędziłem na oddziałach neurochirurgii i rehabilitacji gdzie z pomocą personelu pracowałem nad sobą, aby móc samodzielnie funkcjonować. Dziś dzięki inżynierom, lekarzom i fizjoterapeutom, dzięki postępowi medycyny i zastosowanemu leczeniu mogę poruszać się samodzielnie i co najważniejsze jeździć rowerem co łączy rehabilitację z pasją! Moją odskocznią od bólu i choroby jest kolarstwo. Regularnie trenuję, startuję i walczę w maratonach oraz zawodach - zarówno ze zdrowymi, jak i niepełnosprawnymi zawodnikami.

Gdy wskazano mi szansę na udział w kwalifikacji do Paraolimpiady w Tokio w roku 2020 postanowiłem, iż będę trenował i walczył, aby móc rywalizować tam o medal.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MACIEJEWSKI, 9788 wpieracie moje codzienne zmagania i realizację pasji.