Zbyś ma 4 lata, do czasu diagnozy był pełnym energii przedszkolakiem, chciał uczęszczać na zajęcia, lubił ludzi i ruch. 30.10.2020r. przyszła diagnoza ostra białaczka limfoblastyczna, podtyp B- common. Cały świat wywrócił się do góry nogami.

Koniec przedszkola, spotkań i zabaw z dziećmi. Nowy świat to szpital i krótkie, wyczekiwane przepustki w domu. Leczenie Zbysia jest bardzo kosztowne, chemioterapia ma skutki uboczne u Zbysia najbardziej cierpi wątroba i buzia w której tworzą się bardzo bolesne afty. Leczenie w pandemii dodatkowo ogranicza funkcjonowanie i generuje dodatkowe koszty. Każdy pobyt w domu to leki które musimy sami kupić. Nawet do szpitala musimy zabierać część swoich leków, specjalnych kosmetyków. Czas leczenia to ok 2 lata, my jesteśmy na początku drogi do zdrowia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOSTKA, 14063 wspierasz codzienne funkcjonowanie Zbyśa.