Paweł, Piotr, Wojciech. Jesteśmy braćmi z rzadką chorobą genetyczną FraX, która związana jest z niepełnosprawnością intelektualną i zaburzeniami ze spektrum autyzmu. Diagnozę otrzymaliśmy w 2002 roku.

W rehabilitacji cały czas wspierają nas rodzice, dzięki temu mamy spore osiągnięcia. Jesteśmy aktywni i w miarę możliwości samodzielni. Bez wsparcia i stałej rehabilitacji osiągnięte efekty pójdą na marne. Wojciech dodatkowo ma epilepsję, która znacznie opóźnia jego rozwój. Paweł ma pierwsze osiągnięcia, pracuje w ZAZ. Zależy nam, abyśmy jak najlepiej radzili sobie w życiu codziennym i funkcjonowali w środowisku.

PROSIMY O PRZEKAZANIE 1% PODATKU

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOPIŃSKI, 11032 wspieracie nas w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za zainteresowanie i pomoc.