Nazywam się Wojciech Dzierżanowski, w 1988 roku zdiagnozowano u mnie Rdzeniowy Zanik Mięśni typ III Kugelberga–Walendera. Choroba jest nieuleczalna i stale postępująca. Powoli odbiera mi siłę w mięśniach.

Mam problemy między innymi: z chodzeniem, wchodzeniem po schodach i ze schodzeniem z nich. Lekarstwem na spowolnienie tej choroby jest codzienna rehabilitacja. Pod koniec 2016 r. na rynku pojawił się lek o nazwie Nusinersen (handlowa nazwa Spinraza), który zatrzymuje postęp choroby. Ten lek i codzienna rehabilitacja to szansa dla mnie.

DAJCIE MI NADZIEJĘ NA LEPSZE JUTRO

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Dzierżanowski, 3154 pomagacie mi powstrzymać chorobę oraz wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.

Za każdą nawet drobną wpłatę z góry dziękuję.