Nazywam się Władysław Pietrzak. W roku 2019 stwierdzono u mnie stwardnienie zanikowe boczne (ALS, SLA).

Choroba szybko postępuje, wyniszcza organizm, powoduje obumieranie komórek nerwowych i zanik mięśni, utratę funkcji mówienia, jedzenia i oddychania. Jestem całkowicie uzależniony od innych przy wykonywaniu takich czynności, jak ubieranie się, jedzenie czy toaleta. Istnieje bardzo drogi lek, dostępny tylko za granicą, który zatrzyma lub spowolni rozwój choroby. Trzeba go sprowadzać na własny koszt i nie jest refundowany. Będę wdzięczny za wsparcie finansowe oraz rozesłanie tego ogłoszenia wśród swoich znajomych.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem PIETRZAK, 12636 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.