Mam na imię Wioleta, studiuję psychologię stosowaną na UJ w Krakowie i pracuję w krakowskiej Fundacji Hipoterapia Na Rzecz Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych jako marketing manager...

Mam na imię Wioleta, studiuję psychologię stosowaną na UJ w Krakowie i pracuję w krakowskiej Fundacji Hipoterapia Na Rzecz Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych jako marketing manager. Od urodzenia zmagam się z rdzeniowym zanikiem mięśni (SMA typ III), ale niepełnosprawność nie przeszkadza mi w spełnianiu marzeń i aktywnym życiu.  W 2015 roku zostałam LadyD Małopolski, a latem 2016 roku byłam finalistką wyborów Miss Polski na Wózku.Czasem mam w głowie burzę – jak piorunami ciskam wtedy pokładami dobrej energii. Nie lubię marnować czasu na zamartwianie się i jestem otwarta na to, co przynosi mi los. Chociaż często życie podkłada mi kłody pod koła, ja się nie poddaję i z uśmiechem je pokonuję. Mam totalnego bzika na punkcie butów, a w szczególności szpilek – często powtarzam, że jestem do nich stworzona bo nie muszę w nich biegać. Pozytywnie zakręcona i wiecznie uśmiechnięta. Przekazując darowiznę lub 1% można wesprzeć moją rehabilitację oraz zakup aktywnego wózka, a także pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu.

Fundacji AVALON z dopiskiem Więckowska, 7113

Przekazując darowiznę lub 1% Fundacji AVALON z dopiskiem Więckowska, 7113 można wesprzeć moją rehabilitację oraz zakup aktywnego wózka, a także pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu.