Wiktoria to bardzo mądra dziewczynka, która urodziła się z hipotrofią i podwichnieciem soczewek. Przeszła operację ich usunięcia i czeka na przeszczep. Przeszła liczne bezdechy afektywne; dodatkowo zmaga się z wadą kości szczękowej - progenią oraz "kurzą" klatką piersiową - co wymaga specjalistycznej ortezy tułowia na kifozę piersiową.

Obecnie potwierdził się najgorszy scenariusz - zespól Marfana (genetyczna wada tkanki łącznej), co wymaga stałych rehabilitacji z zakresu kinezyterapi, tyflopedagogiki i integracji sensorycznej, a także licznych konsultacji kardiologicznych. Pomimo tego Wiktoria dobrze radzi sobie w otoczeniu rówieśników i stawia czoła walce z chorobą. Pragnąc utrzymać ją w jak najlepszym zdrowiu i stałym rozwoju prosimy wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie. Dobro wraca.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŻYLEWICZ,12759 wspieracie Państwo Wiktorię w codziennym funkcjonowaniu.