Wiktoria urodziła się 18.08.2016 r z wadą wrodzoną- rozszczep kręgosłupa z zakotwiczonym rdzeniem kręgowym, stopami końsko-szpotawymi, dysplazją stawu biodrowego.

Jest w pełni dobrze rozwijającą się umysłowo dziewczynką. Przeszła już operację odkotwiczenia rdzenia i usunięcia płynu mózgowo-rdzeniowego z przepukliny miedzykręgowej. Niestety, z niepowodzeniem. Jednak Wiktoria nie poddaje się i dzielnie ćwiczy na rehabilitacjach. Tylko dzięki nim i specjalnemu sprzętowi będzie mogła sama chodzić. Niestety, prawidłowy rozwój Wikusi wiąże się z ogromnymi kosztami. Prosimy wszystkich ludzi o dobrych sercach, by wsparli naszą córkę w jej zmaganiach.

POMÓŻ WIKTORII W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Wróbel, 10303 pomagacie Państwo w rehabilitacji oraz codziennym funkcjonowaniu Wiktorii.