Wiktoria Urbańska

Wiktoria Urbańska urodziła się 25.12.2013r w Kościanie, z powodu zagrożenia życia, została przyjęta na oddział Patofizjologii Noworodka w st. ogólnym średnim z cechami hipotrofii, obniżonym napięciem mięśnia sercowego z ubytkiem w części mięśniowej, brakiem prawej małżowiny usznej, lewa małżowina dysplastyczna, obustronnym niedosłuchu oraz prawostronnym porażeniem nerwu twarzowego(porażenie Bella). Wiktoria w pierwszej dobie swojego życia została przekazana karetką N do Kliniki Neonatologii w Poznaniu. Zdiagnozowano również u dziecka zaburzenia w odpływie łez, dlatego w znieczuleniu ogólnym płukano drogi łzowe. Przeszła również badanie słuchowe z pnia mózgu, które wykazało że przy pobudzeniu bodźcem akustycznym w zakresie 2-4 kHz, uszy reagują: lewe-70dB nHL, prawe-50dB nHL.  Wiktoria nosi aparat na przodownictwo kostne od maja 2015r.,została objęta wczesnym wspomaganiem rozwoju dziecka i uczęszcza na rehabilitację logopedyczną w Rydzynie. W przyszłości lekarze wykonają dziecku rekonstrukcję małżowiny usznej. Jest pod stałą opieką lekarzy: pediatry, kardiologa, audiologa, neurologa oraz genetyka.

PROSIMY O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Urbańska, 5419, pomagasz Wiktorii w walce z przeciwnościami losu.

Drogi Darczyńco, jeżeli przekazywałeś darowiznę przez PayU między 01-17.02.2020, skontaktuj się z nami pod adresem mailowym [email protected], w celu sprawdzenia czy Twoja darowizna trafiła na wybrane subkonto. Ze względu na problemy techniczne, nie przy każdej wpłacie zaciągał się identyfikator Podopiecznego. Zależy nam aby wszelkie wpłaty zaksięgować zgodnie z Twoją wolą. Przepraszamy za utrudnienia.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<