W kwietniu 2015 u Wiktorii zdiagnozowano nowotwór złośliwy nadnercza (neuroblastoma) IV stopnia. Do tej pory Wiktoria przeszła kilkanaście cykli chemioterapii, dwie rozległe operacje brzucha, megachemie z autoprzeszczepem szpiku oraz radioterapię. Ostatnim etapem leczenia była immunoterapia anty-GD2 przeprowadzona w klinice w Niemczech od czerwca do grudnia 2016, która zakończyła się sukcesem. Choroba jest w stanie reemisji. W 2017 Wiktorię czeka seria badań kontrolnych w Niemczech oraz rehabilitacja. Wiktoria patrzy teraz z nadzieją w przyszłość.    Dziękujemy za pomoc.rodzice Wiktorii

WSPOMÓŻ WIKTORIĘ W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem: Sobczak, 6289 pomagasz Wiktorii w dalszym leczeniu i rehabilitacji oraz codziennym funkcjonowaniu.

Paweł i Luiza