Wiktoria urodziła się w 12.2015 zdrowa jak jej siostra bliźniaczka, w wieku 16 miesięcy u Wiktorii nastąpił regres w rozwoju, przestała chodzić, siedzieć. Zdiagnozowano rzadką wadę genetyczną zespół Aicardiego-Goutieresa (AGSTyp2) co objawia się uszkodzeniem mieliny w mózgu, encefalopatią, osłabieniem mięśni i obniżeniem napięcia.

Potrzebne są środki finansowe, na codzienną rehabilitację, terapie hiperbaryczne, logopedyczne, sprzęt ortopedyczny, koszty leczenia i turnusy. Wiktoria jest objęta leczeniem w szpitalu CHOP w Filadelfii. Prosimy o wsparcie, żeby usprawnić naszą córeczkę, aby mogła odzyskać chociaż część funkcji i się usamodzielnić.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pawłowska, 8049 pomagacie Państwo Wiktorii w codziennym funkcjonowaniu.