Mam na imię Wiktoria i choruję na nieuleczalną cukrzycę typu 1 (insulinozależną). Choroba ta jest groźna, gdyż nieleczona prowadzi do wielu powikłań. Zachorowałam na nią w 2012 roku, miałam wówczas 5 lat. Cukrzyca zmusiła mnie i moich rodziców do całkowitej zmiany w naszym życiu. Teraz codziennie robimy pomiary cukru około 10 razy na dobę, pilnujemy diety - każdy posiłek musi być dokładnie przeliczony, aby był adekwatny do podanej insuliny. Na dzień dzisiejszy jestem na pompie insulinowej za pomocą której mogę przyjmować insulinę, ponieważ moja trzustka przestała ją produkował.  Serdecznie dziękujemy za wszelką pomoc.Wiktoria wraz z rodzicami.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Wraz z rodzicami zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc dla mnie. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Maciaszczyk, 2167 będziemy mogli w dalszym ciągu pokrywać koszty związane z leczeniem.

Wiktoria wraz z rodzicami.