Wiktoria ma 14 lat i od lipca 2018r. choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Uwielbia jeździć na rowerze, gdy miała taką możliwość potrafiła to robić godzinami. Kocha zwierzęta, zwłaszcza konie i psy.

Początkowo objawy były niepozorne, jednak w niezwykle krótkim czasie zaczęły się bardzo nasilać. Badania lekarskie nie pozostawiły złudzeń. W kwietniu 2019r. Wiktoria mogła wrócić do domu. Jednak krótko potem szokująca diagnoza - nawrót choroby. Od 18.03.2020r. leczy się intensywnie na oddziale Hematologii w UCK w Gdańsku, przygotowując się do przeszczepu szpiku. Niejednokrotnie bywają dni bardzo trudne, jednak Wiktoria się nie poddaje i walczy dzielnie. Czeka nas bardzo długa droga, na którą potrzebne są niemałe środki pieniężne. Wymagane są kosztowne leki, środki pielęgnacyjne, dieta bezglutenowa, oraz remont mieszkania ze względu na obecność wilgoci i grzyba. Dlatego prosimy ludzi dobrej woli i o wielkim sercu o wsparcie materialne w tym trudnym dla nas czasie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KANDZIORA,13549 wspierasz Wiktorię w codziennych zmaganiach.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon