Do niedawna wszystko w naszej rodzinie wyglądało całkiem zwyczajnie. Od września 2017 nasza 3 letnia córka miała iść do przedszkola, a ja wrócić do pracy. Nic nie zapowiadało tego co się wydarzyło 24 lipca 2017. Córka kilka dni wcześniej skręciła nogę – wizyta w szpitalu zalecone okłady. Następnego dnia pojawiła się gorączka, nie przejmowałam się za bardzo gdyż usłyszałam ze być może tak organizm zareagował na stan zapalny kostki. Po kilku dniach gorączka nie spadała więc zaczęłam się martwić. Bez wahania pojechałyśmy do Pediatrycznego Szpitala na Żwirki i Wigury. Przygotowana byłam że spędzimy noc w szpitalu aby ustalić przyczynę tej gorączki ale nie przyszło mi do głowy że szpital stanie się naszym drugim domem. Po wykonaniu wszystkich specjalistycznych badań padła diagnoza – OSTRA BIAŁACZKA LIMFOBLASTYCZNA. Dla mnie ta informacja była jak wyrok śmierci. Świat nasz runął w gruzach. Rozpoczęliśmy leczenie.Początki były ciężkie. Jednak po pewnym czasie córka przyzwyczaiła się do szpitalnej sali. Nawet polubiła szpital. Stał się dla niej namiastką przedszkola. Znalazła tu nowe koleżanki i kolegów. Obecnie leczymy się już 6 miesięcy. Wika znosi to bardzo dzielnie mimo że po chemioterapii organizm jest bardzo wycieńczony. Do wzmocnienia potrzebna jest suplementacja. Leki które Wiktoria przyjmuje są bardzo drogie i czasem niedostępne w Polsce.Zwracam się z prośbą o pomoc, aby Wiktoria mogła wrócić do normalnego życia.. Dla nas rodziców nie ma teraz cenniejszej  rzeczy niż zdrowie dziecka.

WSPOMÓŻ WIKTORIĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Janus, 8773 pomagacie Wiktorii w codziennej walce o sprawność.