Witam serdecznie ! Nazywam się Wiktoria. Jestem radosnym i ciekawym świata dzieckiem i nie różniłabym się niczym od moich rówieśników gdyby nie to, że mam za dużo materiału genetycznego w każdej komórce czyli dodatkowy chromosom 21. Ta wada genetyczna nazywa się Trisomia 21 potocznie mówiąc Zespół Downa. Niestety nadmiar ten nie jest mi pomocny, wręcz przeciwnie - przeszkadza w prawidłowym rozwoju. Chciałabym się rozwijać jak inne zdrowe dzieci, ale niestety na każdy postęp muszę ciężko pracować. Dlatego rehabilituję się parę razy w tygodniu, uczęszczam na zajęcia z logopedą, psychologiem oraz pedagogiem specjalnym. Jeżdżę również na dogoterapię i integrację sensoryczną. Korzystam z różnych lekarzy specjalistów: neurologa, okulisty, kardiologa, dermatologa a także endokrynologa. Pomimo ograniczeń, które niesie ze sobą ta wada genetyczna wiem, że dzięki intensywnej rehabilitacji jakość mojego życia będzie z każdym dniem się poprawiać. Największym marzeniem mojej rodziny jest bym w dorosłym życiu w miarę możliwości była samodzielna. Dlatego każda pomoc w gromadzeniu środków na moją rehabilitację będzie mi pomocna.

PODARUJ 1 % SWOJEGO PODATKU !

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Gajderowicz, 5888 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o samodzielność.