Mam na imię Wiktoria. Urodziłam się 14 sierpnia 2010. Od samych pierwszych dni moje życie nie było łatwe, urodziłam się z rozszczepem podniebienia miękkiego, wada nerki, ciągłymi zapaleniami uszu. Zapalenie uszu jak i rozszczep spowodowały niedosłuch obustronny mieszany. W ciągu swego życia bardzo wiele razy byłam w szpitalu. Przeszłam 5 operacji. Nerki mam ektopowe, mam zaburzenia mikcji. Mam też niewielka wadę wzroku. Jestem pod ciągłą opieka Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, mimo że mieszkam w Białymstoku. Od urodzenia jestem dzieckiem niepełnosprawnym.

WSPOMÓŻ MNIE W WALCE O LEPSZE JUTRO

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Andrukiewicz, 6935 pomagacie mi i mojej mamie w codziennych zmaganiach.