Wiktor przyszedł na świat w 27 tygodniu ciąży ważąc 1100 gram. Choruje na astmę i cierpi na zaburzenia ze spektrum autyzmu. Przeszedł już dwie operacje oczu. Obecnie ma 3.5 roku i nie rozwija się prawidłowo.

Ma bardzo utrudniony kontakt z otoczeniem, nie uczestniczy w zabawach z innymi dziećmi, wykazuje ogromne problemy z przyjmowaniem jakichkolwiek pokarmów. Wymaga również intensywnych ćwiczeń z zakresu rehabilitacji ruchowej. Poprzez rehabilitację i terapię w specjalistycznych placówkach walczymy, aby w przyszłości syn mógł samodzielnie funkcjonować w społeczeństwie.

PROSIMY O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zubkowicz,12614 pomagacie Państwo Wiktorowi w codziennym funkcjonowaniu i w walce o samodzielność.

Dziękujemy wszystkim za okazane wsparcie w imieniu swoim i Wiktora.