Wiktorek urodził się z przepuklina oponowo-rdzeniową, Zespołem Chiariego II stopnia oraz pęcherzem neurogennym. Przeszedł 2 operacje zamknięcia przepukliny oponowo-rdzeniowej. Mając 18 miesięcy po intensywnej rehabilitacji zaczął stawiać pierwsze kroki. Po badaniach okazało się, że zrobiła się wtórna przepuklina oponowo–rdzeniowa, plus zakotwiczony rdzeń.

Wiktorek coraz gorzej chodzi, bez ortez nie potrafi sam pokonać małego dystansu, potrzebuje operacji stópki. Pomimo rehabilitacji choroba postępuje. Na dzień dzisiejszy kolejna operacja to bardzo duże ryzyko, więc zostaje nam rehabilitacja, ortezy, elektrostymulacja i częste kontrole u specjalistów. Za każdy grosik serdecznie Państwu dziękujemy.

WSPOMÓŻ WIKTORA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MICHAŁEK,9358 pomagają Państwo Wiktorowi w codziennym funkcjonowaniu.