Weronika Sienkiewicz to 15-letnia uczennica 3 klasy gimnazjum. We wrześniu 2014 roku zdiagnozowano u niej cukrzycę typu 1. Na dzień dzisiejszy jest to choroba nieuleczalna. Wymaga ciągłej kontroli cukru we krwi oraz dostarczania insuliny do organizmu.

Obecnie Weronika korzysta z osobistej pompy insulinowej oraz nowoczesnego systemu pomiaru glikemii Free Style Libre. Jest on niezmiernym ułatwieniem w prowadzeniu cukrzycy /zmniejsza ilość bolesnych nakłuć i pozwala przewidzieć niebezpieczne hipoglikemie/. Jednocześnie jego koszt utrzymania jest wysoki. Do tego dochodzą codzienne koszty leczenia. Dlatego tez rodzice proszą o wsparcie finansowe.

POMÓŻMY WERONICE LEPIEJ ŻYĆ Z CUKRZYCĄ

Przekazując 1% podatku FUNDACJI AVALON z dopiskiem SIENKIEWICZ, 5803 pomogą Państwo w zmaganiach z chorobą Weroniki i w codziennym funkcjonowaniu.