Ula ma zdiagnozowane mózgowe porażenie dziecięce. Wymaga codziennej rehabilitacji, która jest dla niej ogromnym wysiłkiem. Niepełnosprawność Uli objawia się poprzez opóźniony rozwój ruchowy - spastyka kończyn dolnych uniemożliwia jej samodzielne poruszanie się. Intelektualnie rozwija się rewelacyjnie.

Lekarze dają jej ogromne szansę na samodzielne chodzenie, jednak prócz rehabilitacji i turnusów potrzebne jest również zaplecze ortopedyczne oraz sprzęt pozwalający na poruszanie się. Urszula jest pod opieką wielu specjalistów. Korzystamy z komory normobarycznej. W przyszłości rozważamy operację SDR. Wszystko to jest bardzo kosztowne.

POMÓŻ ULI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WSZELAKI,13165 wspierasz Ulę w codziennych zmaganiach.

Z góry dziękujemy za okazaną pomoc.