Mama (75 lat) od kilku lat była diagnozowana w kierunku Alzheimera, ale już wiemy, że Jej problemy z mową, koncentracją, nastrojem, kontaktem z otoczeniem, utratą podstawowych umiejętności dnia codziennego, nastrojami czy apatią to skutek Otępienia Semantycznego. Na rozwój choroby duży wpływ ma stres i prawdopodobnie znaczne zmiany zaszły w czasie kilkuletniej choroby męża, którym opiekowała się, gdy w wyniku powikłań związanych z cukrzycą całe tygodnie spędzał w szpitalach, musiał być dializowany, potem przeszedł amputację obu nóg, by w końcu odejść w 2014 roku. Teraz sama wymaga opieki 24 godziny na dobę i zasługuje na to, by zapewnić jej znane, stabilne otoczenie, najlepszą opiekę medyczną, a co najważniejsze miłe jej sercu twarze, które zna, choć nie wie skąd.Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON (KRS 0000270809) z dopiskiem Rapacka, 3300 pomagacie Państwo w codziennych zmaganiach z chorobą. Dziękuję za wsparcie, dobre myśli i za to, że jesteście z nami.

POMÓŻ POMAGAĆ I WSPIERAĆ