Urodziłam się z wrodzoną rybią łuską. Całe dzieciństwo to była walka z bólem, pękaniem skóry. Gdyby tego było mało, w wieku niespełna 20 lat, okazało się, że mam problemy z sercem. Przeszłam kilka ablacji mięśnia sercowego.

Do tego doszło wrzodziejące zapalenie jelit oraz choroba uchyłkowa. Przez lata żyłam w bólu, często z wyczerpania organizmu lądowałam w szpitalu. A w zeszłym roku przeszłam udar mózgu, którego skutkiem był niedowład lewostronny. Walczę o każdy dzień i dzisiaj już nie poruszam się na wózku tylko „chodzę” ciągnąc za sobą nogę. Obecnie potwierdzono u mnie zespół antyfosfolipidowy. Mimo tych wszystkich niedogodności wiem, że życie jest piękne gdy jest wypełnione miłością. A ja mam najcudowniejszą córeczkę na świecie (Koluch, 11973).

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOWAL, 13462 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.