Tymoteusz urodził się 4 sierpnia 2008r. Od pierwszych chwil walczył o swoje życie. Przeszedł ciężką sepsę, był niedotleniony co spowodowało zmiany w mózgu...

Szanowni Państwo, zwracam się z prośba o dofinansowanie terapii dla naszego syna.Tymoteusz urodził się 4 sierpnia 2008r. Od pierwszych chwil walczył o swoje życie. Przeszedł ciężką sepsę, był niedotleniony co spowodowało zmiany w mózgu. Tymoteusz ma zdiagnozowany Zespół Aspergera - zaburzenia ze spektrum autyzmu oraz astmę oskrzelową. Ma duże problemy z integracją sensoryczną, przez co wymaga stałej terapii: pedagogicznej, psychologicznej i logopedycznej. Astma powoduje, że często opuszcza lekcje, a kaszel i duszności dają się we znaki. U Tymka obniżona jest koordynacja ruchowa w obrębie motoryki dużej i małej. Ma problemy z aktywnościami wymagającymi utrzymywania równowagi. Tymek jest dzieckiem bardzo inteligentnym, ma ogromny potencjał i pasje. Poznawczo radzi sobie świetnie, gorzej jest z funkcjonowaniem społecznym. Tymek ma ogromne szanse na, nie tyle wyzdrowienie, co normalne funkcjonowanie w społeczeństwie. Jedyną drogą do tego jest intensywna terapia i rehabilitacja, których niestety nie jestem już w stanie samodzielnie finansować. bez wsparcia finansowego Ludzi Dobrej Woli nie damy sobie rady.

WSPOMÓŻ TYMKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pawlusiński, 8391 pomagacie Tymkowi w codziennym funkcjonowaniu.