Cześć jestem Tymek. W 12-tym miesiącu życia zdiagnozowano u mnie bardzo rzadką chorobę śródmiąższową płuc (NEHI).

Urodziłem się zdrowym, ślicznym chłopcem. Choroba dala o sobie znać w 7 miesiącu życia, kiedy złapałem infekcję i praktycznie non stop chorowałem na zapalenie oskrzeli i płuc. Diagnoza okazała się szokiem dla moich rodziców. Potrzebuję tlenoterapii, pomiarów saturacji, wziewnych leków na rozszerzenie oskrzeli (łatwiej mi się oddycha), częstych wizyt w klinice w Warszawie. Już na widok samego gabinetu zabiegowego podnoszę alarm, bo wiem że zaraz ktoś będzie wbijał mi igłę w moje malutkie rączki. Ale jestem dzielny pomimo bólu i siniaków od igieł.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BUTURLA, 11524 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.