Tymek urodził się w 2013 roku. I choć z początku nic na to nie wskazywało, bo w skali Apgar dostał 10/10, to dość szybko zauważyliśmy, że coś jest nie tak. Okazało się, że Młody ma MPD (mózgowe porażenie dziecięce). Jego prawa rączka i nóżka są porażone, ciągle napięte.

Niepełnosprawność cały czas bardzo przeszkadza mu w codziennych czynnościach. Przeszliśmy przez setki godzin rehabilitacji, zdecydowaliśmy się na nierefundowaną operację fibrotomii, leczymy problemy neurologiczne, które ujawniły się później. Regularne rehabilitacje, leki i badania neurologiczne są potrzebne Tymowi cały czas.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem TOBOLSKI, 4785 pomagają Państwo Tymkowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.