Tymon urodził się w listopadzie 2015 roku jako wcześniak. Stwierdzono u niego liczne nieprawidłowości: wodobrzusze wrodzone, hipoalbuminemia, ZZO II/III stopnia, niewydolność oddechowa, niewydolność krążeniowa, niewydolność nerek, niedokrwistość, sepsa, retinopatia I stopnia, dysplazja oskrzelowo-płucna, stan po wyłonieniu przetoki jelitowej, wirus RSV po którym był reanimowany.

Ostatni rezonans głowy uwidocznił dużą asymetrię półkul, lewa półkula Tymona jest dużo mniejsza od prawej, która odpowiada za mowę i logiczne myślenie. Tymon bardzo by chciał dogonić swoich rówieśników, ale szereg wad powoduje, że nie jest to takie łatwe. Tymon korzysta z wielu terapii oraz pozostaje pod opieką specjalistów.

Bardzo prosimy o przekazanie 1% podatku Naszemu Synkowi, dla Was to tak niewiele, a dla Tymona to szansa na rozwój.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem LUDWICZAK,12926 wspierasz Tymona w codziennych zmaganiach.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon