Mam na imię Tomek, w 2009 przeszedłem operację usunięcia naczyniaka jamistego na rdzeniu kręgowym na wysokości C1-C2. Niestety doszło do niedowładu połowicznego prawostronnego. Dzięki wielomiesięcznej rehabilitacji nauczyłem się chodzić.

Prawa ręka nie wróciła do poprzedniej sprawności i nie stanowi dla mnie żadnej asekuracji. Wielką trudność w poruszaniu się powoduje opadająca stopa i spastyczność, która raz się nasila, a raz słabnie, powodując niestabilność całego ciała. W lipcu 2014 roku zostałem tatą, urodził mi się syn - jedna z większych motywacji w moim życiu.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem ZAŁĘCKI, 5862 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność i w codziennym funkcjonowaniu.