Tomek ma 31 lat, jest autystyczny ze znacznym stopniem niepełnosprawności. Miewa często stany napięcia emocjonalnego i złości a od 2015 r. nasiliły się u Niego napady niszczenia różnych przedmiotów i destrukcji a także, inne, trudne zachowania.Wskutek tego Tomek nie uczestniczy w życiu społecznym, nie uczęszcza do ŚDS lub innych placówek środowiskowych. Problemem jest wizyta np. w przychodni czy wszelkich, innych miejscach publicznych. Nie w pełni skuteczna jest farmakoterapia a 2-krotna hospitalizacja nie przyniosła poprawy.Pewną poprawę, wyciszenie i stabilizację stanu zdrowia Tomka przynosi odpowiednia psychoterapia i systematyczne turnusy terapeutyczne. Miesięczny koszt takich zajęć wynosi 1000-1500 zł. a 10 dniowego turnusu 3800 zł. Nawet za najdrobniejszą kwotę przekazaną na ten cel w formie 1% podatku, darowizny lub innej będziemy wraz z Tomkiem wdzięczni.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wojtalik, 7821 pomagacie Państwo Tomkowi w walce z chorobą oraz w codziennej egzystencji.