Mam na imię Tomasz, mam 41 lat. Z zawodu jestem fizjoterapeutą Dotychczas pomagałem pacjentom dochodzić do sprawności fizycznej oraz niosłem innym nadzieję na lepsze jutro....

Mam na imię Tomasz, mam 41 lat. Z zawodu jestem fizjoterapeutą. Dotychczas pomagałem pacjentom dochodzić do sprawności fizycznej oraz niosłem innym nadzieję na lepsze jutro. Przez blisko 15 lat rehabilitowałem dzieci z dystrofią mięśniową. Dzisiaj sam walczę o swoje życie, gdyż w 2015 roku niespodziewanie zdiagnozowano u mnie wielonarządową, postępującą chorobę genetyczną - dystrofię miotoniczną typu 1. Choroba zaatakowała mięśnie przewodu pokarmowego oraz oddechowe. Mam coraz większe problemy z poruszaniem się i mową.Walczę — tym bardziej, że muszę mieć siły, by aktywnie uczestniczyć w wychowywaniu i rehabilitacji dwuipółletniego synka Antosia, który odziedziczył po mnie wadliwy gen. Jedyną nadzieję widzę w przeszczepie mezenchymalnych komórek macierzystych. Koszt jest ogromny i przekracza możliwości finansowe mojej rodziny, ale wierzę, że dzięki Państwa pomocy uda mi się osiągnąć cel. Dlatego zwracam się do wszystkich znajomych i nieznajomych o dobrym sercu z prośbą o wsparcie finansowe. Z góry dziękuje za wsparcie.

POMÓŻ MI WYGRAĆ TĘ WALKĘ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Tomicki, 6511 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia, którym cieszyłem się przed chorobą.

Z góry dziękuje za wsparcie.