Witam. Mam na imię Tomasz. Urodziłem się 16 grudnia 2017 roku w 36 tygodniu ciąży, z wadą genetyczną - zwaną ZESPÓŁ DOWNA. Niestety posiadam także wady towarzyszące, którymi są niedoczynność tarczycy, niedoczynność nadnerczy spowodowaną lekami, niedosłuch obustronny oraz podejrzenie astmy. Zespół Downa wiąże się z opóźnieniem rozwoju, niskim napięciem mięśniowym.

Potrzebuję bardzo dużo rehabilitacji, logopedy, pedagoga i psychologa. Niestety to wszystko wiąże się z wydatkami. Jestem też pod opieką różnych specjalistów m.in. endokrynologa, pulmonologa, kardiologa, audiologa itp. Mam już 3 latka, a niestety jeszcze nie mówię. Bardzo dziękuję za oddanie swojego 1%. Moje postępy można śledzić na Facebook PRZYGODY TOMUSIA Z TRISOMIĄ 21.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem TETZLAFF,9396 pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu.