Tomasz ma 36 lat. W maju 2014r. przebywając w szpitalu przeszedł nagłe zatrzymanie krążenia /NZK/, w wyniku czego doznał uszkodzenia mózgu z niedotlenienia. Cierpi na niedowład czterokończynowy, dzięki ciągłej rehabilitacji porusza się w miarę samodzielnie, jednak nadal potrzebuje osoby towarzyszącej przy codziennych czynnościach/toaleta, posiłki itp.

Cierpi nadal na mioklonie, bardzo utrudniają mu codzienne życie. Tomek stracił część pamięci, ma problemy z mową i pisaniem. Tomasz pozostaje pod opieką lekarzy i rehabilitantów. Budżet, którym dysponujemy jest ograniczony. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc. Uzyskane środki przekażemy na wszechstronną rehabilitację neurologiczną. Tomasz ma jedno marzenie - móc wsiąść za kierownicę i być kierowcą!

POMÓŻMY TOMKOWI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kowalik, 5527 pomagacie Państwo Tomkowi w codziennym funkcjonowaniu.