Mam na imię Tomasz, urodziłem się w 1979r. Po 30 urodzinach pojawiły się objawy choroby i diagnoza: miopatia mitochondrialna, w skrócie tracę mięśnie i energię. „Elektrownie” w moich komórkach strajkują i nie wytwarzają tyle energii, ile potrzeba.

Staram się tym nie przejmować, ale pewnych faktów nie przeskoczę, musiałem zmienić tryba życia na slow motion. Moja obecna kondycja pozwala mi na podniesienie mojego kota, ale żony już nie;) Choroby nie da się cofnąć, zatrzymać. Można jedynie spowolnić jej przebieg i utrzymać mnie w jak najlepszej kondycji. Do tego niezbędna jest profesjonalna rehabilitacja i odpowiednie suplementy diety. Na to właśnie zbieram fundusze.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KONIEW, 4907 ułatwiasz mi nierówną walkę z czasem.

Więcej informacji: www.miopatia.pl www.facebook.com/miopatia.mitochondrialna