Nazywam się Tomasz Drzewiecki. Od 25 lat zmagam się z barwnikowym zwyrodnieniem siatkówki – chorobą, która „wyłączyła” z działania znaczne fragmenty kluczowych dla prawidłowego widzenia części oka.

Jej skutkiem jest brak ostrego widzenia, brak możliwości rozpoznawania szerokiej gamy kolorów, zwężenie pola widzenia. Przez lata choroba uznawana była za nieuleczalną, jednak prowadzone na całym świecie eksperymentalne terapie z wykorzystaniem komórek macierzystych dają szansę na częściową regenerację siatkówek, czego skutkiem będzie lepsze widzenie. Niestety koszt terapii (120 000 zł) znacznie przewyższa moje możliwości finansowe.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem DRZEWIECKI, 10606 pomagają mi Państwo w sfinansowaniu leczenia i wspierają moje codzienne funkcjonowanie.

Z góry serdecznie dziękuję.