Nazywam się Teresa Pachucka. Od 21-ego roku życia choruję na stwardnienie rozsiane (SM) Początkowo rzutowa postać choroby, od 8 lat przeszła we wtórnie postępującą.

Dokuczliwe skutki choroby pogłębił dodatkowo przebyty w 2009 r. udar móżdżku. Obecnie poruszam się na wózku i nie jestem zdolna do samodzielnej egzystencji. Z wielką nadzieją brałam udział w badaniach klinicznych testujących nowe leki, jednak nie przyniosło to oczekiwanych efektów. Rokowania lekarzy są złe ze względu na stałą  progresję choroby. Aby jak najbardziej spowolnić narastającą niepełnosprawność, potrzebna jest systematyczna rehabilitacja.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Państwa pomoc w postaci przekazania 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Pachucka, 2108 pomoże mi w codziennym funkcjonowaniu. Za okazaną pomoc z głębi serca dziękuję.