Szymuś ma dwa lata. W czwartym miesiącu życia, nastąpił moment gdy nasz syn przestał się prawidłowo rozwijać. Radość i beztroskę poznawania nowych rzeczy, nabywania zdolności naturalnych dla małego dziecka, zastąpiła walka o jego życie i sprawność. Szymon nie siedzi samodzielnie, nie chodzi, nie mówi. Zdiagnozowano u niego czterokończynowe dziecięce porażenie mózgowe, zez zbieżny, nierównomierne napięcie mięśniowe oraz małogłowie wtórne. Syn jest pod stała opieką lekarzy specjalistów; neurologa, genetyka, rehabilitanta, okulisty, endokrynologa i laryngologa. Po mimo wizyt w szpitalach i dużej ilości badań Szymuś jest radosnym, ciekawym świata chłopcem. Dlatego szukamy nieustannie nowych metod leczenia, które mogły by usprawnić i poprawić jego możliwości ruchowe i intelektualne. Szymuś dzielnie znosi trudy codziennych zajęć poprawiających jego sprawność ruchową jak i poznawania otoczenia. Dzięki stałej terapii i rehabilitacji robi postępy, które dają nam nadzieję, że będzie mógł w miarę możliwości sprawnie funkcjonować. Niestety koszty, leczenia, sprzętu rehabilitacyjnego oraz dodatkowych zajęć dla Szymusia znacznie przekraczają nasze możliwości finansowe.  Za każdą wpłatę z góry bardzo dziękujemy.

WSPOMÓŻ SZYMONA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mojek, 8267 pomagacie Państwo Szymonowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Za każdą wpłatę z góry bardzo dziękujemy.