Cześć. Mam na imię Szymon. W pażdzierniku 2013r na 4 dni przed moimi 4-tymi urodzinami zachorowałem na cukrzycę typu I

Jest to nieuleczalna choroba, która niesie ze sobą ogromne zagrożenie każdego dnia. Trzustka nie produkuje insuliny i dlatego musi być podawana sztucznie w sposób ciągły. Kilkanaście razy w ciągu dnia i nocy musi być sprawdzany poziom cukru. Do każdego posiłku musi być obliczona ilość węglowodanów i przeliczone to na odpowiednią ilość insuliny którą przyjmuję za pomocą pompy insulinowej. W 2016r. doszła mi jeszcze celiakia, jestem na diecie bezglutenowej, a w 2018r. pojawiła się astma.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1 % podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem LIS, 5966 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu oraz w realizacji marzeń.

Dziękuję Szymon