Szymon Kaczerski

Szymon Kaczerski ma 4 lata i jest ślicznym dzieckiem. Do 1,5 roku rozwijał się bardzo dobrze. Ale gdy skończył 18 miesięcy przestał reagować na swoje imię, wykonywać proste polecenia i reagować nawet na szczekanie psa. Utracił wszystkie umiejętności, jakie do tego wieku nabył, a przede wszystkim zupełnie cofnęła się mowa. Szymuś zaczął biegać bez celu, kręcić się wokół własnej osi albo siedząc patrzył w przestrzeń. Straciliśmy z nim kontakt zupełnie.Kiedy Szymuś miał 2 latka, udaliśmy się do psychiatry dziecięcego i usłyszeliśmy diagnozę: AUTYZM. Był to dla nas szok. Mieliśmy zdrowe, radosne dziecko i w krótkim czasie okazało się, że Szymek nie chce z nami przebywać. Jakby zaczął żyć obok nas, a nie z nami. Zaczęła się walka z czasem oraz poszukiwanie specjalistów i terapeutów, którzy mogliby pomóc naszemu synkowi. Jednak wydatki związane z przywróceniem go do „naszego świata” przeszły nasze najśmielsze oczekiwania. Szymon chodzi na różne terapie: integrację sensoryczną 2 razy w tygodniu, neurologopedię, masaż, hipoterapię. Do tego dochodzą wizyty u pediatry, neurologa, psychiatry, dietetyka. Wiąże się to z wysokimi kosztami.Obecnie Szymek uczęszcza drugi rok do przedszkola dla dzieci z autyzmem. Na szczęście coraz więcej mówi, ale nadal ma problemy ze zrozumieniem mowy i norm społecznych. Nie bawi się z rówieśnikami. Często krzyczy, złości się, rzuca się na podłogę, szczypie, bije, kopie, gryzie. Ludzie na ulicy patrzą na nas dziwnie albo komentują. Najczęściej słyszymy: „Czy on się tak zawsze zachowuje? Niech pani go uspokoi, co za dziecko. Niech pani zacznie go wychowywać.” A przecież Szymek nie ma na twarzy wypisanej choroby. Przed nami jeszcze dużo pracy. Niestety bez środków pieniężnych nie jesteśmy w stanie pomóc Szymkowi. Dlatego zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o wsparcie terapii naszego synka.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kaczerski, 8986 pomagacie Państwo Szymonowi w codziennym funkcjonowaniu.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<