Nasz 6 letni syn Szymon na co dzień zmaga się z ciężką chorobą, jaką jest autyzm.Choroba ta nie pozwala mu odbierać świata takim, jaki jest. Szymek inaczej odbiera obrazy, dźwięki, inaczej odczuwa dotyk, smak, zapach, ma trudności w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi.Szymon nie mówi, nie rozumie otaczającego go świata i ludzi, więc zamyka się w swoim własnym świecie, bo w nim czuje się bezpieczniej.Na co dzień walczymy o to, by nasze dziecko wydostało się ze świata autyzmu. Walka ta opiera się na intensywnej terapii neurologopedycznej, psychologicznej i integracji sensorycznej oraz równolegle prowadzonemu leczeniu biomedycznemu. Szymek potrzebuje też specjalistycznej diety bezglutenowej, bezmlecznej i bezcukrowej.Dzięki dotychczasowej wszechstronnej terapii nasz syn robi postępy. Powoli, małymi kroczkami, ciężką pracą nasze dziecko zmienia swoje życie na lepsze.Niestety koszty terapii oraz leczenia znacznie przekraczają nasze możliwości finansowe. Dlatego też wierzymy w ludzi dobrej woli, którym los naszego dziecka nie jest obojętny. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc, która wesprze naszą walkę o wyzdrowienie Szymona, o jego powrót do „naszego świata”.Za wszelką pomoc okazaną Szymonowiz całego serca dziękujemy

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH O ZDROWIE SZYMONA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Chmielewski, 6563 pomagają Państwo w rehabilitacji i leczeniu Szymona.

Rodzice Szymona

Wesprzyj działania Fundacji Avalon